Bolletje kent een lange historie van bakken. In het jaar 1867 werd de grondslag gelegd voor het eigentijdse familiebedrijf van nu.
1867: DE BASIS VAN BOLLETJE
Albertus Antonius ter Beek (1802-1868) is koopman, blauw- en zwartverver, ‘zetter’ van Ambt Almelo en broodverkoper. Kort voor zijn overlijden koopt hij een pand aan de Groote Straat Nieuwe end in Almelo, voor zijn zoon Gerardus Johannes (1843-1933). Deze treedt op 7 november 1867 in het huwelijk, opent een bakkerij met winkel en legt hiermee de basis voor het familiebedrijf dat sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend staat als Bolletje.
1992: BOLLETJEFABRIEK WORDT BOLLETJEWINKEL
In 1992 bestond Bolletje 125 jaar! De Bolletje fabriek verhuisde in de jaren vijftig van de vorige eeuw naar de Turfkade in Almelo. In 1992 is de oude bakkerij van Bolletje door Willy ter Beek-Oude Brunink omgetoverd tot Bolletje Winkel & Koffieschenkerij anno 1867. Willy was de vrouw van Gerard’s zoon Bertus. Toen de directeur van Bolletje. Hij verkocht Bolletje in 2013 wegens het ontbreken van familieopvolging, maar bleef eigenaar van de winkel en koffieschenkerij. Joes Vissia-Henneberke nam de exploitatie van de winkel op zich in 2015. Zij zorgde voor een verdere upgrade van de winkel, ook werd deze uitgebreid met een zonnig terras. Joes stopte op 1 juli 2021 en sindsdien is de Stichting Bolletje Winkel & Kofieschenkerij verantwoordelijk voor de exploitatie.
Bolletje winkel van nu
Anno 2015 is de Bolletjewinkel voor vele Almeloers en Twentenaren een bekend begrip. De winkel biedt voor elk wat wils. Naast de verkoop van exclusieve Bolletje cadeaupakketten, kunt u er terecht voor onder meer een heerlijke kop koffie met krentewegge, een lekkere lunch of een uitgebreide high tea. Op de eerste etage heeft u vrije toegang tot het Bolletje museum, waar u met een van onze vrijwilligers een reisje terug in de tijd kunt te maken.